Hypetid: Guardians of the Galaxy

Jeg had ikke noe særlig å si om de filmene jeg har sett i det siste, så hvorfor ikke snakke om en film som ikke har kommet ut ennå? Disse “hypetid”-inleggene kommer til å bli en halvfast løsning på når lignende problemer skulle dukke opp i fremtiden, eller jeg sitter inne med sterke meninger i en eller annen retning for en kommende film. I dag handler det om Marvels neste storfilm, Guardians of the Galaxy (trailer.)

Guardians-of-the-Galaxy-2014-Movie

På en måte er Guardians en mer risikabel film for Marvel å lage enn  de tidligere filmene de har laget. Superheltene de har laget film om er kanskje ikke like viden kjente som Superman eller Batman, men jeg vil like vel anta at det er flere som kjenner til Iron Man m/ følge enn det fins blodfans av Rocket Racoon eller Groot. Etter knallsuksessen med The Avengers, og hintene til et franchise-vidt plott i den og Thor: The Dark World, er kanskje ett godt nok publikums-drag til å selge biletter.

Denne inter-film-kontinuiteten er noe Marvel har jobbet mye med, og det ser ut som om det nå begynner å betale seg. Personlig håper jeg at de ikke drar det såpass langt at å ha sett samtlige tidligere Marvel-filmer for å få noe ut av opplevelsen, et problem mange ferske tegneserielesere ofte møter. Jeg kan ikke se for meg at det blir et stort problem, vel å merke. Film er av natur dyrere å lage enn tegneserier, så det betaler seg desto dårligere å snevre inn publikumet mer enn nødvendig, samt at så mye av en films lønnsomhet blir bestemt i den første uka den blir vist, så det er ikke så mye å tjene på å få kunder til å lese eldre utgivelser.

Sånn i stilen minner Guardians meg litt om Firefly, kanskje Firefly med en dash Mass Effect. Det er en interessang blanding, og ganskje forskjellig i stil og tone fra de tidligere Marvel-filmene, noe jeg ser på som oppmuntrende. Bombastisk superheltfilm med glimt i øyet var gøy i Avengersmen det må være et poeng i Marvel Studios favør at de ikke prøver å gjenta kassasuksessene med små endringer i formelen. For ikke å snakke om at det gir meg håp i sjelen for en Marvel spionthriller med Black Widow og Hawkeye en eller annen gang i fremtiden.

Når det kommer til de involverte partene bak kamera er jeg litt usikker på hva jeg skal tro. James Gunn slår meg som en mildt sagt ujevn mausforfatter/regissør, men jeg har hørt gode ting om Super, og Slither var om ikke annet godt satt sammen.

Jeg mener Guardians of the Galaxy fort kan gå begge veier. Uansett om filmen er god eller ikke, er det ikke selvsagt at den får den effekten som ønskes. Spørsmålet er i all hovedsak om de involverte partene kan tiltrekke seg et post-Dark Knight publikum til et fargerikt høy-tempo Sci-Fi-eventyr med noe så nittitalls som et snakkende pelsdyr. Vel, jeg lever i håpet, jeg hadde ikke mye tro på en fargerik film om en Sci-Fi-viking heller, og det gikk jo helt greit.

Leave a Comment

Filed under Action, Film, Hypetid, Komedie, Sci-Fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *