Safety Not Guaranteed

Enda en romantisk komedie? Vel, hva kan jeg si? Jeg har vært i den sorten humør i det siste. Dagens film er Safety Not Guaranteed, kanskje den mest indie indiefilmen jeg har sett. Filmer kan bli inspirert av så mangt, men jeg tror dette er den første filmen jeg har sett som er inspirert av en kryptisk anonse. Sånn sett er nok dette den filmverdens første filmversjonen av en anonse , og om ikke annet, er det en milestein å markere.

safety-not-guaranteed

Safety følger vi Aubrey Plaza som Darius, en journalist som prøver å komme til bunns i mannen bak den kryptiske annonsen, Kenneth (Mark Duplass.) Kenneth er en rimelig spesiell kar, men det kan vel ikke være at han faktisk har funnet opp en tidsmaskin, kan det vel? Med på reisen har hun også det levende Id Jeff (Jake Johnson) og den nerdete Arnau (Karan Soni,) som stort sett står for filmens subplot.

Det er litt vanskelig å forklare akkurat hvordan filmen kommer seg dit, men vi ender opp med en litt skakkjørt men veldig sjarmerende kjærlighetshistorie. Safety er ikke stor på dramatiske sveipende øyeblikkene, men det er en jordnær intimitet i scene hvor Kenneth og Darius er sammen  som gjør det til en lavmælt, men veldig ektefølt romanse. Jeff og Arnaus subplot henger litt løst til hovedhistorien, men de tematiske tilknytningene til hovedhistorien fungerer fint. Det blir til tider som en mindre melodramatisk Love Actually, og et fint alternativ som synes den filmen ble litt for mye av det gode.

Jeg må også si at måten denne filmen behandler tidsreiser på. Den bruker ikke mye tid på å argumentere for at tidsreiser er umulig, men stoler på at publikum er med på aksiomet “tidsreiser er viden antatt å være umulig” og jobber ut i fra det. Når jeg tenker meg om, sier filmen faktisk veldig lite hverken fra eller til om tidsreiser er mulig, og jeg tror det er til filmens fordel. Ikke misforstå, en kan lage god film om de mer tekniske aspektene av tidsreiser, men det kan fort bli, kaldt, upersonlig og unødvendig forvirrende, og Safety har ingen intensjoner om å havne i den fella. Det er kanskje min forkjærlighet for soft sci-fi som snakker, men jeg mener det er vel så mye å hente ut av denne tilnærmingvinkelen.

Safety Not Guaranteed er en søt, sjarmerende film som det er vel verdt å slippe inn under huden på seg. Den er atypisk, men genuin, liten historie som gjør mye ut av det konseptet det er basert på. Den kommer kanskje ikke til å forandre livet ditt, men om du er på jakt etter en varm lykkefølelse i ett par dager, kan du nok velge langt, langt verre filmer enn Safety Not Guaranteed.

 

Leave a Comment

Filed under Drama, Film, Sci-Fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *