Hypetid: Avengers: Age of Ultron

Det føles nesten meningsløst å poengtere at jeg er spent på Marvels neste film. Marvel har produsert blockbuster etter blockbuster til stormende jubel og klingende mynt, og de gir ingen tegn til å stoppe, å se frem til en Marvel-film virker mer som å glede seg til sommerferien enn god gammel hype. Vel, oscarene er fremdeles et stykke unna, og det samme kan sies om de aller fleste filmene jeg kunne tenke meg å se på kino, så la oss snakke litt om Age of Ultron.

Fienden The Avengers møter denne gangen er Ultron, en robot, eller kanskje A.I er mer treffende siden fyren bytter robotkropper som de fleste andre av oss bytter dresser. Han virker ofte på meg som en litt “meh” skurk, men jeg har aldri klart å sette fingeren på hvorfor. Den moderne verden har gjort tanken på en superskurk som kan kontrollere teknologi like enkelt som resten av oss kontrollerer våre egne lemmer betydelig skumlere enn den var på 60-70-tallet når Ultron først dukket opp, men det virker også som en type trussel som er vanskelig å kommunisere i en sjanger med guder, robotdrakter og håndgemeng med aliens er vanlig. Vel, det kan se ut som Marvel Studios har klart å finne en tolkning av skurken som trykker på knappene mine, i alle fall i traileren.

Med på laget har vi også Quicksilver og Scarlet Witch, et tvillingpar som i tegneseriene er mutanter, men ikke i filmene fordi Marvel Studios ikke har lov til å bruke M-ordet. Ingen av de to M-ordene, faktisk. Jeg har hørt en liten håndfull teorier, den mest sannsynlige for meg er kanskje at de er Inhumans, men hvor de står i konflikten mellom Avengers og Ultron aner jeg ikke. Det er mulig vi har med en tredjepart å gjøre, men jeg føler at vi ikke har stort å gå på i den sammenheng, bevisene peker alle slags veier, og trailerene er forfriskende kryptiske.

Det som blir interessant med Age of Ultron er om Marvel Studios klarer å balansere tone og atmosfære riktig. Alt tyder på at Age of Ultron blir mørkere og mindre happy enn Avengers, i seg selv ikke et ukjent fenomen, og jeg håper så hardt jeg kan at vi ikke ender opp som, vel, visse andre superheltfilmer som har gått for langt ned den veien. Med det sagt har jeg kommet til konklusjonen at jeg er en fan av del 2 i triliogier, eller kvadralogier som vi kanskje må kalle dem nå, hva med oppstykkingen av del 3 som er så populær i disse dager.

Leave a Comment

Filed under Action, Film, Hypetid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *