Hypetid: Godzilla

Jeg hadde opprinnelig tenkt å skrive mange lure ting om Blå Er Den Varmeste Fargen i dag, men jeg fikk ikke somlet meg til å sett den til dag, så la oss i stede snakke om en kommende film som jeg gleder meg til. Etter Pacific Rim var det kanskje uungåelig at monsterfilm-klassikeren Godzilla ble igjen-laget, skjønt det er vel kanskje fult forståelig om en ikke føler hypen med tanke på hva som skjedde sist gang noen prøvde på det. Det er vanskelig å si ut i fra traileren, men jeg tror filmskaperene er litt mer på sporet av hva det er som får historiene om denne monsterøgla til å virke enn skaperene av 1998-versjonen var.

Det vites ikke mye om plottet i skrivende stund, men det er nok intet stort sprang å anta at det kommer til å handle om menneskehetens hubris som provoserer frem nådeløs hevn i form av en gigantisk radioaktiv øgle. Det er også prat om andre monster enn Godzilla selv, i seg selv ikke uventet, siden Godzilla-franchisen har en lang tradisjon for å inkludere andre gigant-monster Godzilla kan sloss mot for å gjøre ham til en mindre antagonistisk skapning.

Jeg tror riktig nok ikke det er “Godzilla som helt” de går for i denne versjonen av historien, vel og merke, det lille vi ser av monsterenes konge fokuserer på hans enorme størrelse, og de naturkatastrofe-aktige ødeleggelsene som følger tett etter ham, noe som fremstiller ham som omtrent like voldsom som i originalen, om ikke like ondskapsfull som i GMK, franchisens “The Dark Knigth.”

Regisøren som skal stå for monster-actionen i denne omgang er Gareth Edwards som regisserte den noe undervurderte Sci-Fi-romansen Monsters. Det arbeidet han gjorde med å inkorporere CGI-monsterene i filmen med plottet og stemningen var ganske godt gjort, men jeg vet ikke om han kan holde kustus på de nødvendige ødleggelses- og actionscenene. Jeg har heldigvis god tro på at han ikke vil gå i den nøye dokumenterte Michael Bay-fella, og delegere tittelfiguren(e) til bifigurer til fordel for uinteressante, irriterende “hovedpersoner.” Ikke misforstå, noe av det kule med Godzilla-filmer er å se menneske-hovedpersoner springe rundt og prøve å handskes med at de har blitt dyttet ned ett hakk på næringskjeden, men det er ett par steg derfra til, vel, til Transformers, la oss ikke legge fingrene mellom her.

Om jeg måtte kvantifisere hypen jeg føler for Godzilla på noe vis, ville jeg si jeg er mindre sikker på denne enn Guardians of the Galaxy, men det er potensiale i denne nyversjonen. Jeg vet ikke om jeg tror det går veien enda, men jeg liker å håpe.

Leave a Comment

Filed under Film, Hypetid, Skrekk, Thriller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *