Hypetid: Captain America: The Winter Soldier

Det har vært en stille uke sånn i minneverdige filmer for meg, så det er på tide å snakke om en film jeg håper er god, i motsetning til filmer jeg vet er gode. I dag er det neste skudd på post-Avengers-stammen, Captain America: The Winter Soldier. Av alle Marvel-oppfølgerene, er kanskje Captain America den som må gå gjennom de største forandringene, og de har tydeligvis tatt dette til seg, siden Winter Soldier virker som en ganske annerledes film enn The First Avenger var.

Winter Soldier ser mer ut som en slags spionthriller-aktig affære enn de tidligere Avengers-filmene. Det er litt av en overgang, men det er en kul retning å ta kapteinen. Akkurat hva de planlegger å gjøre med en soviet-superagent som tittelfiguren i det politiske miljøet i Marvel-universet er litt uklart for meg, men jeg regner med de gjør noe glupt med det. Håpet er at de klarer å spinne videre på karakterene, hendelsene og den generelle tematikken fra The Avengers på en så elegant måte som mulig, se Iron Man 3, og Kapteinen er kanskje den enkleste linja å trekke videre.

Den sentrale konflikten med Steve “Cpt. America” Rogers kan sies å være hans “fish out of water”-status, siden han, rent bokstavelig, er fra en annen tid. Andre verdenskrig, for å være mer spesifik. Det interessante med det i denne sammenhengen er at vi får en kontrast, ikke bare mellom 40-tallet og nå, men også mellom de to overnevnte periodene og den kalde krigen takket være Vintersoldaten. Det kan bli en interessant miks av kontraster.

Når en snakker om kontraster, stusset jeg også litt på hvorfor Black Widow skulle være med i Winter Soldier. Ikke misforstå, jeg er ikke en som sier nei takk til mer Scarlett Johansson på skjermen, men jeg var ikke helt med på hvorfor hun trengte å være der. Ok, ett vindu inn i de mer tvilsomme sidene av spionvirksomhet, men å ha en spion på vintersoldatens kaliber på heltenes side ville vel ta litt brodden av det hele? Vel, de absolutt minimale mengdene research jeg la i denne blogposten forteller meg at de to har en del delt historie, og det er jo om ikke annet et mulig grunnlag for intriger og renkespill av den gode sorten.

Regien på filmen ser ut til å ha falt til Anthony og Joe Russo. Filmene og seriene de har laget så langt inspirerer ikke så mye tillt hos meg, men jeg vet ikke om jeg hadde sett verdien av å la en mann best kjent for Shakespeare-tolkninger gjøre en film om en romviking før jeg faktisk fikk sett resultatet på skjermen, så kanskje litt forsiktig optimisme er på sin plass. Om noe er jeg bekymret for at filmen tar en venstresving inn i Dark Knight-aktig “mørk og moden”-land, men dette er noe som bekymrer meg med omtrent alle filmer jeg ser trailere for i disse dager, så lite nytt der, kanskje.

 

2 Comments

Filed under Action, Film, Thriller

2 Responses to Hypetid: Captain America: The Winter Soldier

 1. BaronDavid

  No har du vel sett den? Den levde opp til mine forventninger! The Winter Soldier var badass!

  SPOILER!!!

  Bucky!? den såg eg ikkje kome.

  • Vetle

   Jepp, så den forrige uke. Likte den godt, kanskje ikke like godt som Iron Man 3, men den er definitivt i topsjiktet av Marvel Studios sine filmer, skikkelig action-thriller, og for noen action-scener da man.

   Det med Bucky var jeg klar over, takket være at jeg gravde bittelitt for dypt i ett par Wikipedia-artikler før filmen kom ut. Jeg er sånn sett i en litt klein mellomsituasjon når det kommer til kunnskap om tegneseriene, siden jeg vet nok til å spoile meg selv med slikt, men ikke nok til å vite hva i alle helvetes dager som skjer i scenene etter/under rulleteksten. Vel, jeg skjønte det denne gangen, men det tok meg ei knapp uke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *